Esittelyssä kotimaiset perhokalastuskaupat

Ikonfishingproduction

Laitahan vinkit eteenpäin!

Esittelyssä erilaiset kotimaiset perhokalastusvälinekaupat. Perhokalastaja tarvitsee monenlaisia välineitä ja useat ovat myös sen verran hinnakkaita että aika harva lähtee niitä ihan sokkona ostamaan. Joten siksi tarvitaan myös kivijalkamyymälöitä.

Tämä postaus sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka ovat merkitty (*) merkillä.

Tämä kirjoitukseni ei ole suoranainen arvostelu minkään suomalaisen liikkeen valikoimasta tai niiden laadusta. En ota myöskään kantaa mihinkään tuotteeseen erityisesti. Kaikista mainituista liikkeistä olen itse tilannut ja kommentit kirjoitan niiden kokemuksien perusteella, millaista palvelua olen kyseisestä liikkeestä saanut. En siis esittele liikkeitä, joista en ole tilannut mitään. Esittelen tässä niin kivijalkaliikkeitä kuin myös pelkkiä verkkokauppoja.

Kivijalkaliikkeet ovat vähentyneet ja kaupan käynti siirtynyt nettiin

Perhokalastajalle olisi monenkin tarvikkeen ostamiselle fyysisesti tärkeää nähdä, kokea ja hypistellä käsissään. Todeta se, että kuinka laadukkaalta tuote vaikuttaa.

Erityisesti kahta eri tarvikeryhmää koskee se että niitä pitää päästä kokeilemaan ja näkemään fyysisesti. Kahluuvälineet ja takit ovat välineet, jotka aina ostetaan jokaisen oman koon ja vartalon muodon mukaisesti. Niinpä olisi suuri riski ostaa ne sovittamatta.

Toinen ryhmä on usein sidontavälineet eli höyhenet,sulat, tietyt dubbingit jne. Niiden värisävyt ja laatu on usein hyvä päästä katsomaan ihan omin silmin. Jos tilaa ne vain suoraan verkkokaupasta, voi saada kehnoa ja ala-arvoista. Tämä tilaustapa toimii vain, jos kaupassa on ammattitaitoinen henkilöstö, joka kerää tilauksesi ja välittää siitä minkälaatuista tavaraa tilauksesi mukana saat. Usein soitto kauppaan auttaa, selitys siitä millanen tuote pitää olla ja saat mitä haluat.

Verkkokaupoista ostamaan

Nykyteknologia on tuonut ja mahdollistanut verkkokauppoista ostamisen, joka tietysti helpottaa kiireisen ihmisen elämää. On tuotteita, joiden ostaminen nettikaupasta on turvallista, etenkin jos niistä on hyvät ja laadukkaat kuvat kaupan sivuilla. Ostopäätöstä myös auttaa tuotteesta oleva kattava tuoteseloste. Ne ovat usein varmasti hyviä ja tasalaatuisia ja ostaja tietää mitä ostaessaan saa. Mutta on myös tuotteita, joista et voi olla satavarma niiden laadusta. Yhtenä esimerkkinä voisin ottaa marabouhöyhenet. Niiden laatu vaihtelee todella paljon ja jos niitä ei pääse näkemään itse, voi vain toivoa että tilattavassa kaupassa laatu on tasaisesti hyvää jokaisessa pussissa.

En tiedä kuinka eri kaupat toimivat kun heille tilatut tavarat toimittajilta saapuvat, mutta tuskinpa kaupan työntekijöillä on aikaa esim. aukoa jokainen maraboupussukka ja tsekata laatu ihan omin pikku kätösin. Tämä on siis ihan ymmärrettävää ja ostajan on vain otettava riski siitä, että tuotteen laatu tai väri vastaa sitä mitä haluaa. Oma riskinsä on myös ostaa esim. kahluuhousuja, takkia tai kenkiä suoraan nettikaupasta ilman sovittamista. Yleinen käytäntö näyttää olevan niin että käydään jossain niistä harvassa kivijalkaliikkeessä sovittamassa kyseiset välineet ja sitten tilataan ne netistä haluamastaan kaupasta. Tässä tietysti jokaisen oma moraali sanelee sen, onko tämä oikein sitä kivijalkaliikettä kohtaan. Usein nämä nettiliikkeet ovat ja näkyvät myös somessa, Instagramissa ja Facebookissa. Joten sitäkin kautta saa yhteyden liikkeisiin helposti.

Simmsin kahluuhousut ovat laadukkaat vaihtoehdot
Hyvät kahluuhousut eivät jätä pulaan

Ikon Fishing Products

Kyseinen kauppa toimii pääosin netistä käsin, tosin omistajalla on kotonaan kaupan tarvikkeiden varastointiin ja myös myymiseen oma tilansa. Kyseisessä paikassa on mahdollista siis myös käydä hakemassa tilaamansa tarvikkeet. Ikonin kaupan omistaja on kilpaperhokalastuksessa hienosti menestynyt Mikko Räsänen. Ikonin toiminta perustuu Mikon itse kehittämiinsä sekä itse maahantuomiinsa tuotteisiin. Ikonin tuotteita on runsaasti myynnissä monessa muussakin kaupassa ja  tuotteisiin liittyy mielestäni sanat, HYVÄ LAATU. Tiedät mitä saat kun tilaat Ikonilta, kunnon välineet. Jos menet käymään ihan paikan päällä ostamaan tuotteet saat yleensä kaupan päälle tukun hyviä vinkkejä ja neuvoja,  sillä Mikko jakaa auliisti tietojaan niitä tarvitseville. Jos tilaat tuotteet netistä, saat antamaasi sähköpostiin selkeä tilausvahvistuksen sekä linkin, josta voit ladata tilausvahvistuksen vielä erikseen. Samalla tulee linkki myös palautuslomakkeeseen. Itseltäni erittäin vahva suositus ostaa Ikonin tuotteita ja kannattaa kotimaista kauppaa, sillä Mikon palvelu ja tuotteet ovat huippuluokkaa. Ohessa linkki Ikonin verkkokauppaan, josta löytyy myös fb- linkki Ikonin sivuille.

Ruoto Oy

Ruodosta on kasvanut megalomaanisen kokoinen kauppakompleksi, jolla on kivijalkaliikkeitä Tuusulassa, Tampereella ja uusin myymälä avattiin äskettäin Kaaarinassa. Lisäksi Ruodolla on todella kattava verkkokauppa. Ruoto on monipuolisesti kalastuksen, perhokalastukseen ja metsästykseen keskittynyt liike. Ruodolla on paljon eri tuotteiden maahantuontia ja niiden esitteleminen olisi tässä turhan iso tehtävä. Ruoto tunnetaan hyvästä palvelusta ja etenkin siitä että jokaiseen myymälään on palkattu osaavat ja tietävät myyjät. Perhokalastustarviketta on niin monipuolisesti, ettei edes tiedä onko vielä muutakin olemassa. Lisäksi ne ovat kaikki erittäin laadukkaita merkkejä. Tuotekuvaukset lähes kaikista tuotteista. Myös  takuuasiat hoituvat hienosti. Nopea postituspalvelu. Ohjeita ja tippejä saa aina kun niitä hokaa pyytää. Lisäksi Palkes Oy tekee yhteistyötä Ruodon kanssa monipuolisesti niin kurssien, leirien kuin bloginkin suhteen. Erittäin vahva suositus Ruodon palvelujen käyttämiselle.  (*)Ruodon liikkeen perhokalastuskaupan sivut

 

Ruodon verkkokauppa
Ruodon verkkokaupan tuotemäärä on kattava

Helsinki Spey Clave

Helsinki Spey Clavella on kivijalkaliike Helsingissä sekä myös verkkokauppa.  Kauppa tunnetaan lohiperhojen sitojien mekkana eli se sidontamateriaali mitä ei Spey Clavesta, niin se myös tilataan jostain. Kaupassa on hyvä,laadukas  ja kattava valikoima kaikenlaisia perhokalastusvälineitä.Pääosin löytyy riittävät tuoteselosteet tuotteista. Ei pärjää Ruodolle valikoiman määrässä, sillä Spey Claven tilat ovat rajalliset. Joka tapauksessa hyvät ja osaavat myyjät. Nopea ja virheetön postituspalvelu. Erittäin vahva suositus. Helsinki Spey Clave verkkokauppa

Visionin laadukkaat perhokalastusvälineet
Visionin perhokalastusvälineitä myydään monessa eri verkkokaupassa

Mistpool

Vain verkkokauppa mutta se ei huononna Mistpoolin merkitystä suomalaisessa perhokalastusvälineiden kauppojen joukossa. Mistpoolin valikoimaan kuuluu myös normi heittokalastuksen tuotteet. Mutta pääpaino ehdottomasti perhokalastukseen liittyvien hyvien ja laadukkaiden välineiden valikoimassa. Hyvä ja selkeä valikoima, josta on helppo löytyää haluamansa. Tuotteista löytyy pääosin tuoteselosteet. Hyvä ja nopea postituspalvelu. Paketissa tulee kotiin, se mitä olet ostanutkin. Riittävä määrä eri maksuvaihtoehtoja. Erittäin vahva suositus.  Mistpool verkkokauppa

Meri & Metsä

Erittäin monipuolinen kivijalka- sekä verkkokauppa Raisiossa. Ehkä juuri tämä tekee nettisivuista hieman sekavat kun tavaraa on niin paljon. Kaiken lisäksi kaikki tuotteet eivät ole verkkosivuilla vaan osa löytyy tietysti itse kivijalkaliikkeessä. Kaikki eivät pääse Raisioon, joten verkkosivujen merkitys korostuu näille ostajaehdokkaille. Perhokalastusvälineet selkeästi esillä mutta tuotteista ei löydy mitään tuoteselostetta. Aloittelevalle perhokalastajalle hieman hankala tilanne kun ei tiedä mitä ja minkä laatuista tavaraa on ostamassa. Soittaminen ja näin kysyminen tuotteista on aina ihmisille pieni kynnyskysymys. Ei viitsi tai ehdi soittaa ja kysyä tuotteista. Hyvä ja nopea postituspalvelu. Paketissa tulee aina se se mitä olet tilannutkin. Suositus ehdottomasti kuitenkin nettikaupalle. Meri & Metsä verkkokauppa

Kurren Erä & Kalastus 

Kurren kivijalkaliike on Vaasassa ja myös hyvä verkkokauppa löytyy. Kurren myyntivalikoima on todella kattava. Kaupasta löytyy perhokalastusvälineiden lisäksi myös metsästykseen sekä retkeilyyn liittyviä välineitä. Kurre on myös monen kalastajan käytössä olevien Leech-aurinkolasien maahantuoja. Perhokalastusvälineitä on moneen lähtöön ja valikoima on hyvin kattava. Kun valikoimaa on paljon voi tietysti ostajalla mennä pää pyörälle. Mutta jokaisen perhonsidontavälineiden ostajan on oltava kaikkien kauppojen kohdalla tarkkana siitä, millaista laatua haluaa saada. Jos on epävarma olo, kannattaa aina soittaa kauppaan ja esittää toivomuksensa puhelimessa. Jokaisessa tuotteessa ei ole mukana tuotekuvausta, joten aina kannattaa kysyä. Toimitus on nopeasti perillä ja isommatkin lähetykset hyvin pakattuna. Hyvä määrä eri maksumahdollisuuksia. Vahva suositus. Kurren Erä & Kalastus verkkokauppa

Sissos

Kurren kaupan kanssa samaa luokkaa eli myyntivalikoima on erityisen kattava. Perhokamojen lisäksi, veneily, metsästys ja retkeily kuuluvat repertuaariin. Perhokalastustarvikkeita ei ehkä niin kattava valikoima kuin vastaavilla liikkeillä mutta hyviä tarjouksia on aina välillä. Kannattaa siis käydä välillä sivuilla tsekkaamassa missä mennään. Sissoksen kivijalkaliike on Raumalla ja verkkokauppa on kattava ja siinä ehkä aina jokin osa-alue voi jäädä heikommalle kuten muillakin vastaavilla moneen harrastukseen perehtyneillä kaupoilla. Kuitenkin uskallan suositella tätä kauppaa ja myös etenkin paikan päällä käyntiä. Plussaa monipuolisista maksu mahdollisuuksista.

(*)Sissoksen verkkokauppalinkki

Suomen Erikoistukku Oy

Suomen erikoistukku on verkkokauppa. josta löytyy äärettömän paljon kaikenlaista pääosin retkeilyyn ja vapaa-aikaan liittyviä tarvikkeita. Mutta kaupasta löytyy myös Hanakin (Tsekkiläinen yritys) perhokalastusvälineitä. Kyseessä on erittäin laadukkaita koukkuja, kuulia, perukkeita, indikaattoreita, haavit,perhoja, vapoja ja keloja. Näistä kaikista tuotteista voi vain todeta että hinta ja laatu kohtaavat. Suomen erikoistukku on ollut tänä vuonna Suomen perhokalastuksen Masters-joukkueen tukena ja auttanut välinehankinnoissa. Ostotapahtuma on helppo ja nopea, toimitus tapahtuu nopeasti. Kotiin saapuu juurikin ne asiat, mitä olet tilannutkin. Vahva suositus. Suomen erikoistukun verkkokauppa.

 Samfishing

Monipuolinen valikoima laidasta laitaan kaikkea kalastuksen eri saralta. Kivijalkaliike Kuopiossa ja kohtuullisen hyvä verkkokauppa. Tässäkään tapauksessa ei voida vaatia laajaa valikoimaa, mutta perustarvikkeet muutamilla vaihtoehdoilla löytyy kyllä. Ehdottomasti jos vain liikkuu Kuopion suunnalla kannattaa käydä paikan päällä liikkeessä. Joka kerta tilatessani on palvelu ollut hyvää ja sopivat maksuvaihtoehdot riittävät ostajille. Suositus täältä, joka tapauksessa. Samfishing verkkokauppa

Kalastusväline Rialinna

Myös Kuopiossa oleva kivijalkaliike, myös verkkokauppa löytyy joka ei valikoimallaan jätä kylmäksi. Tarvikkeita löytyy niin jäämerenkalastuksesta verkkokalastukseen saakka. Perhokalastusvälineitä ei löydy ihan sitä luokkaa kuin muilta. Mutta usein on hyviä tarjouksia ja ainakin paikalliset suosivat kivijalkaliikettä. Kaikista tuotteista ei löydy kattavaa tuoteselostetta mutta kysymällä pärjää kunhan vain vaivautuu sen tekemään. Itse olen pari kertaa ohiajaessani käynyt paikan päällä ja tavaramäärä on todella runsas. Kalastusväline Rialinna verkkokauppa

Happy Angler

Verkkokauppa, jolla on kattava valikoima niin veneilytarvikkeista perhokalastukseenkin. Sivut ovat ehkäpä hieman sekavat mutta etsimällä ja hakutoiminnolla löytää usein haluamansa. Lisäksi tarjoukset ovat usein hyviä ja kannattaakin käydä aina välillä vilkaisemassa, jospa löytäisi sitä mitä etsii. Perhokalastusvälineiden valikoima ei ole ihan paras mutta jokaiselle kuitenkin jotakin. Tästä kaupasta löytyävät usein ne halvempaa laatua haluavat kalastajat. Joten jos haluat päästä halvemmalla eikä laatu ole aina niin tärkeä, tämä kauppa on juuri sinulle.

(*)Happy Angler verkkosivut

Lopuksi vielä..

Näiden edellä mainittujen lisäksi on vielä monia muitakin niin kivijalka kuin verkkokuappojakin. Mutta halusinkin tässä kertoa vain niistä kaupoista, joista minulla on omakohtaista kokemusta. Olen itse todennut että on monia välineitä, joita en osta ennen kuin olen itse päässyt testaamaan tai kokeilemaan niitä. Toinen vaihtoehto on aina kaverin suositus ja luonnehdinta esim vavan toiminnasta. Kuitenkin mielipide-erot ovat ne, joka laittavat toisen mielipiteen puntariin omien mieltymyksien kanssa. Sidontavälineistä kaikki sulat ja höyhenet ovat sellaisia, jotka haluan itse päästä valitsemaan näkemällä ja valikoimaan ne oman mieltymyksen mukaan. Sidontalankat, kierteet, tinselit, koukut ja kuulat jne. voi sitten suoraan tilata mistä kaupasta tahansa. Kaikki kahluuvälineet ja takit haluan itse sovittaa, sillä olen hieman tällainen poikkeava yksilö. Kookas ja iso jalkainen eli en koskaan ei voi olla varma, jos en osta suoraan samoja kamoja kuin aiemmin.

Hyvin pakattu tuote tulee ehjänä perille
Hyvin pakattu tuote tulee ehjänä perille
Säilytä kuitti sillä se on samalla takuutodistus
Säilytä kuitti, sillä se on samalla takuutodistus

Myös naisille suosittelen käymään liikkeessä sovittamassa kaikki kahluuvälineet. Olisi suotavaa että välinevalmistajat ottaisivatkin naiset paremmin huomioon, sillä naisten ja miesten vartalonmuodot ovat niin erilaiset ettei esim. kahluuhousuissa ole mitään unisex mallia, joka sopisi kaikille.

Tähän lopuksi antaisin vielä ohjeeksi että jos sinulla ei ole vielä paljon kokemusta perhokalastuksesta ja sen välineistä ja jos vain mahdollista, pyri käymään kivijalkaliikkeessä. Aika nopeasti sinulle muodostuu näkemys eri merkkien laadusta ja kun juttelee myyjien kanssa pääset asiaan paremmin sisälle. Yleensä kauppojen myyjät ovat osaavia ja itse kalastavia hemmoja, jotka osaavat sinua neuvoa. Kun kokemusta ja ymmärrystä kertyy sinulle enemmän, on helpompi uskaltaa tilata vain verkkokaupasta. Lisäksi muistutan että jokaisesta ostoksesta sinun tulee saada tilausvahvistus antamaasi sähköpostiin, sekä maksun jälkeen myös kuitti. Jos näin ei käy, kysy asiaa asiakaspalvelusta ja jos vieläkään ei homma toimi. Älä käytä kauppaa tämän jälkeen. Kuittihan toimii jo takuuasioissa tärkeänä asiakirjana, joten jo sen takia nämä tulee saada.

Tämä postaus sisältää kumppanuuslinkkejä, jotka ovat merkitty (*) merkillä. Niiden klikkaaminen ei aiheuta sinulle mitään kustannuksia ja minä saan niistä pienen komission, jolla ylläpidän tätä blogia.

Toivotan sinulle mukavia ja sujuvia kauppoja!

 

Laitahan vinkit eteenpäin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.